Sabies que tots els 16 d’octubre des del 1979 es celebra el Dia Mundial de l’Alimentació? Va ser proclamat el 1979 per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), i la seva finalitat és conscienciar els pobles del món sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa. El dia coincideix amb la data de la fundació de la FAO el 1945.
Cada any es produeix el doble dels aliments necessaris per alimentar les persones que habiten a la Terra, però 793 milions de persones passen gana. A tot el món les dones són les principals encarregades de la nutrició, la seguretat i qualitat dels aliments a la família ia la comunitat.
Més de 3 000 milions de persones (gairebé el 40% de la població mundial) no es poden permetre una dieta saludable. Gairebé 2 000 milions de persones pateixen sobrepès o obesitat a causa d’una mala alimentació i un estil de vida sedentari, i el 14% dels aliments del món es perd a causa de la recol·lecció, manipulació, emmagatzematge i trasllat inadequats, i el 17% es malbaratament per la part dels consumidors.
Des d’Anafric estem conscienciats i per això no sols manifestem el nostre suport a celebrar aquest dia, sinó que volem que la conscienciació sigui durant tot l’any. A la nostra web, tenim una secció que pot ajudar el sector a ser conscient del que significa el malbaratament d’aliments i, alhora, saber què fer el sector de l’alimentació per evitar-ho.
*Dades extretes de la FAO.