Anafric, amb el Dia Mundial de l’Alimentació

Sabies que tots els 16 d’octubre des del 1979 es celebra el Dia Mundial de l’Alimentació? Va ser proclamat el 1979 per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), i la seva finalitat és conscienciar els pobles del món sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa. El dia coincideix amb la data de la fundació de la FAO el 1945.

Cada any es produeix el doble dels aliments necessaris per alimentar les persones que habiten a la Terra, però 793 milions de persones passen gana. A tot el món les dones són les principals encarregades de la nutrició, la seguretat i qualitat dels aliments a la família ia la comunitat.

​Més de 3 000 milions de persones (gairebé el 40% de la població mundial) no es poden permetre una dieta saludable. Gairebé 2 000 milions de persones pateixen sobrepès o obesitat a causa d’una mala alimentació i un estil de vida sedentari, i el 14% dels aliments del món es perd a causa de la recol·lecció, manipulació, emmagatzematge i trasllat inadequats, i el 17% es malbaratament per la part dels consumidors.

Des d’Anafric estem conscienciats i per això no sols manifestem el nostre suport a celebrar aquest dia, sinó que volem que la conscienciació sigui durant tot l’any. A la nostra web, tenim una secció que pot ajudar el sector a ser conscient del que significa el malbaratament d’aliments i, alhora, saber què fer el sector de l’alimentació per evitar-ho.

​*Dades extretes de la FAO.

 

 

Col·laboradors