Anafric amplia els serveis als seus socis amb la incorporació d’OCA Global, multinacional de certificació, inspecció, assaigs i formació

Anafric continua sumant nous col·laboradors apropant-los a les necessitats del dia a dia dels seus socis. Recentment, Anafric ha tancat un acord de col·laboració Grup OCA Global grup internacional dedicat a les activitats de certificació, inspecció, assaigs i formació. Per a José Friguls, president de l’associació, “es tracta d’una baula més a la nostra cadena de serveis, amb què volem cobrir totes les necessitats dels nostres socis”.
Grupo OCA Global disposen de diferents empreses acreditades com a laboratori i organisme d’inspecció i certificació, per a múltiples estàndards, i són reconeguts internacionalment per ILAC (organització internacional per a organismes d’acreditació), oferint un ampli rang de serveis per a tot tipus d’indústries, sectors i empreses .

El seu valor diferencial és «aportar una solució integral a moltes de les necessitats de les empreses, però sense perdre la relació propera i de confiança», com explica David Lao, Director General de Certificació.


Certificacions per a totes les baules de la indústria càrnia

La seva aportació a la indústria càrnia és la certificació del benestar animal, tant Welfair com Compromís Benestar Animal B+, comptant amb més de 400 certificats vigents; autenticació de tot tipus de normes i marques de garantia, com Xoriço Espanyol i diferents IGP i DOP; certificació de les principals normes de seguretat alimentària com són IFS, BRC i ISO 22000; certificació de les empreses del sector carni en el compliment de les ISO 9001 (qualitat), ISO 14001 (medi ambient), ISO 45001 (seguretat i salut a la feina), entre d’altres i verificació de normativa relacionades amb la sostenibilitat, com l’empremta de carboni, la petjada de laigua, anàlisi del cicle de vida, memòria de sostenibilitat, certificacions destalvi energètic, etc.

David Lao explica que “la idea d’OCA Global és que les auditories deixin de ser un problema pel client i es converteixin en una oportunitat de millora”.

Amb aquesta important col·laboració amb Anafric, des d’OCA Global espera “poder arribar a aquells clients que encara no ens coneixen de la mà d’un actor important al sector i amb àmplia i contrastada experiència”.

D’altra banda, des d’Anafric insisteixen que “el sector carni està vivint un moment amb reptes importants. Ja complim amb la normativa local, espanyola i europea en matèria de sostenibilitat o de medi ambient però hem de fer un pas endavant. I la certificació de tots els nostres processos per part d’una de les empreses internacionals capdavanteres en aquest àmbit ens aporta seguretat i confiança, tant per a les institucions, com per a proveïdors i consumidors”-

Més informació sobre OCA Global

 

Col·laboradors