ANAFRIC expressa confiança en la capacitat d’adaptació del sector oví espanyol davant la cancel·lació de la Festa del Xai al Marroc

La cancel·lació de la Festa del Xai al Marroc reflecteix la gravetat de la sequera que travessa el país veí. Aquesta decisió ha generat incertesa al sector oví espanyol ja que, tradicionalment, el Marroc importa al voltant de 850.000 bens vius per a aquesta celebració, dels quals un 80% procedeixen d’Espanya.

José Friguls, president d’ANAFRIC, ha manifestat: “Encara que la cancel·lació de la Festa del Xai és un fet important, confiem en la capacitat d’adaptació del sector oví espanyol. Aquest tipus de situacions, encara que complexes, ens han demostrat en el passat que el sector és molt resilient i capaç d’ajustar-se ràpidament a nous desafiaments”.

 

 

El sector oví espanyol: un exemple de i adaptabilitat

Al llarg dels anys, el sector ha demostrat una gran capacitat per adaptar-se als canvis del mercat. Tot i la pèrdua puntual d’un mercat important com el marroquí, les productores i els productors espanyols han sabut reorientar els seus esforços i aprofitar altres oportunitats comercials.

 

Desafiaments i noves oportunitats al mercat

Encara que la notícia hagi afectat la comercialització immediata del xai viu, ANAFRIC és optimista sobre la capacitat del sector per diversificar els mercats i donar valor afegit a les exportacions de carn d’oví i cabrum, cosa en què el sector ja està treballant activament.

Tot i que la cancel·lació de la Festa del Xai és un contratemps, la relació amb el Marroc continua sent clau per al futur del sector carni espanyol.

ANAFRIC seguirà treballant de la mà dels seus associats i les autoritats per trobar solucions i assegurar que el sector oví i cabrum espanyol segueixi sent competitiu i sostenible a llarg termini.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors