Format per 17 associacions o entitats, el Codi de Bones Pràctiques Comercials és una iniciativa del Departament d’Agricultura i hi participen, a través de les seves renions, tots els agents de la cadena alimentària: producció, indústria i distribució agroalimentària.
Aquest Codi té com a objectius:
- Millora de les relacions entre els diferents tipus d’operadors al llarg de tota la cadena de valor.
- Millora de la transparència, agilitat i eficiència en les relacions comercials.
- Millora de la informació i de la percepció que reben els consumidors dels productes agroalimentaris i del funcionament del sector.
- Posar en valor els productes agroalimentaris de qualitat, de més seguretat alimentària, més sostenibles i respectuosos amb el benestar animal.
- Millorar la comercialització, creixement i orientació del mercat.
- Millorar l’eficiència i el desenvolupament tecnològic.
- Propiciar els canals que afavoreixin la comercialització de la producció local.
- Millorar l’orientació al mercat de tota la cadena de valor.
- Posada en funcionament d’instruments per comunicar i resoldre conflictes entre empreses i tot tipus d’operadors.
En aquest sentit, per pertànyer al Codi, Anafric es commet a:
- Millorar les pràctiques comercials
- Millorar la percepció del consumidor
- Millorar la comercialització, creixement i orientació al mercat
- Millorar l’eficiència i el desenvolupament tecnològic
- Aplicar, interpretar i fer el seguiment de l’Acord
Els àmbits d’actuació pel que fa a la ramaderia són:
- Alimentació animal
- Classificació de canal
- Identificació de lanimal
- Certàmens
- Subproductes animals
- Benestar animal
- Races autòctones
- Sanitat animal
- Medicaments animals