ANAFRIC forma part del Comitè d’Intercarn 2026, el saló més gran de productes carnis i derivats d’Alimentaria, que se celebrarà del 23 al 26 de març de 2026 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La presència activa d’ANAFRIC en aquest comitè reforça el paper estratègic com a interlocutor del sector i com a impulsor d’iniciatives clau per al desenvolupament de la indústria.
Intercarn serà una vegada més el motor d’Alimentaria, amb un creixement del 10% respecte a l’edició anterior i ja ocuparà el 25% de la superfície total del saló. El saló acollirà més de 350 empreses nacionals i internacionals amb una oferta que abasta des de productes frescos fins a processats, curats o precuinats. A més, s’incrementarà la presència de compradors internacionals de mercats estratègics per a l’exportació com a Orient Mitjà.
L’espai comptarà amb la participació de les principals marques del sector carni espanyol, representant en conjunt al voltant del 70% de la facturació del sector a Espanya. També hi seran presents nombroses pimes, regions productores com Castella i Lleó, Catalunya, Huelva o Galícia, i segells de qualitat reconeguts com Jabugo, Pedroches o Terol, entre d’altres.
Més presència internacional
En l’àmbit internacional, es confirma l’assistència de companyies de països com Alemanya, Dinamarca, Països Baixos o Polònia, cosa que consolida Intercarn com un gran aparador per al producte carni espanyol al món.
Com a pilar estratègic d’Alimentaria, Intercarn reforçarà la seva dimensió internacional amb un programa ampliat de compradors convidats procedents de més de 15 països, com ara França, Alemanya, Xina, Japó, Mèxic i Emirats Àrabs. Aquesta acció permetrà obrir noves oportunitats de negoci per a les empreses participants.
La indústria càrnia espanyola continua sent un motor clau de l’economia nacional, amb una facturació de més de 33.000 milions d’euros el 2023, fet que suposa el 2,72% del PIB nacional i el 27,3% del total del sector alimentari.
ANAFRIC, com a membre del Comitè Organitzador d’Intercarn, reafirma el compromís amb la promoció del sector carni i la internacionalització, treballant perquè l’edició del 2026 sigui un èxit col·lectiu per a les empreses del sector.
També t’interessa: