Anafric amb Intercarn, l’esdeveniment que reuneix les marques líders de la indústria càrnia espanyola el 2024

El saló dels productes carnis i derivats tornarà a ser l’àrea més extensa de la propera edició d’Alimentaria, que tindrà lloc del 18 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Amb més representació empresarial que mai, Intercarn 2024 també comptarà amb un nombre més gran de grans compradors internacionals convidats procedents de mercats estratègics per al sector carni.

 

 

La indústria càrnia es tornarà a bolcar a Intercarn demostrant que és el seu referent firal per excel·lència. El saló ha renovat els seus acords estratègics amb les principals associacions i institucions sectorials, com la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques (FECIC), l’associació de fabricants i distribuïdors AECOC, l’associació empresarial càrnia ANAFRIC i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca ( Interporc). Algunes organitzaran ponències i debats a Intercarn centrades en grans reptes per a la indústria càrnia com la revaloració del sector primari i el desafiament de la sostenibilitat.

La trobada líder per als negocis i la internacionalització de la indústria càrnia espanyola tornarà a ser el motor de la plataforma firal Alimentaria & Hostelco 2024. Intercarn reunirà les grans marques del sector carni nacional i ampliarà la seva representació internacional. En total, al voltant de 330 empreses que ocuparan prop de 14.000 m2 de superfície expositiva, un 6% més que en la seva última edició, el 2022, amb tota mena de productes carnis frescos, processats, curats o precuinats i les darreres novetats del mercat.

Què significa el sector carni

El carni és el quart sector industrial d?Espanya amb una xifra de negoci de més de 31.000 M€, el 28,4% de tot el sector alimentari espanyol, segons dades de l?Associació Nacional d?Indústries de la Carn d?Espanya. Suposa el 2,55% del PIB total i és l’ocupador més gran de la indústria alimentària, amb més de 119.000 llocs de treball sectorials directes. A més, lidera les exportacions del sector d’alimentació i begudes espanyol, amb més de 9.980 M€ en vendes el 2022 (un 10% més que el 2021). Espanya és el tercer productor mundial de porcí i, a la Unió Europea, és el primer productor d’oví i el quart de boví.

Col·laboradors