ANAFRIC ha signat recentment, a través del seu president Josep Friguls, el nou document d’acord d’adhesió al Codi de Bones Pràctiques a la Cadena Alimentària de Catalunya (CBPC).
El Codi de Bones Pràctiques a la Cadena Alimentària de Catalunya, és una iniciativa del Departament d’Agricultura on hi participen tots els agents de la cadena alimentària: producció, indústria, i distribució agroalimentària, i té com a objectius:
- Millora de les relacions entre els diferents tipus d’operadors al llarg de tota la cadena de valor.
- Millora de la transparència, agilitat i eficiència en les relacions comercials.
- Millora de la informació i de la percepció que reben els consumidors dels productes agroalimentaris i del funcionament del sector.
- Posar en valor els productes agroalimentaris de qualitat, de major seguretat alimentària, més sostenibles i respectuosos amb el benestar animal.
- Millorar la comercialització, creixement i orientació del mercat.
- Millorar l’eficiència i desenvolupament tecnològic.
- Propiciar els canals que afavoreixin la comercialització de la producció local.
- Millorar l’orientació al mercat de tota la cadena de valor.
- Posada en funcionament d’instruments per comunicar i resoldre conflictes entre empreses i tot tipus d’operadors.
L’adhesió a l’Acord del CBPC per part d’ANAFRIC comporta comprometre’s en:
- Millorar les pràctiques comercials
- Millorar la percepció del consumidor
- Millorar la comercialització, creixement i orientació al mercat
- Millorar l’eficiència i el desenvolupament tecnològic
- Aplicar, interpretar i fer el seguiment de l’Acord