Segons informa la revista Eurocarne, les Cambres d’Agricultura dels estats austríacs de Caríntia i Estíria han presentat una petició formal davant de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per sol·licitar la prohibició de la carn cultivada al laboratori a la Unió Europea. La iniciativa ha estat recolzada per 70.000 ciutadans i signada pels presidents de les dues cambres agrícoles, Andreas Steinegger (Estíria) i Siegfried Huber (Caríntia).
La petició té com a objectiu protegir les explotacions agrícoles i ramaderes tradicionals així com preservar els alts estàndards de qualitat alimentària a Europa. Les entitats promotores consideren que la introducció de carn cultivada podria suposar una amenaça per al model productiu agroramader, la sobirania alimentària i la confiança dels consumidors.
La Cambra d’Agricultura de Carintia va realitzar una enquesta entre la població austríaca els resultats de la qual reforcen la preocupació del sector:
- El 90% dels enquestats no consumirien carn cultivada de forma habitual.
- El 72% va mostrar preocupació pels riscos per a la salut associats a aquesta tecnologia.
- El 82% dels participants donaria suport directament a la seva prohibició.
Des d’ANAFRIC, com a representants del sector carni tradicional, considerem imprescindible que el debat sobre noves tecnologies alimentàries es realitzi amb total transparència, basant-se en criteris científics i tenint sempre en compte l’impacte social, econòmic i territorial a les explotacions ramaderes.
També et pot interessar:
- Artículo en Realidad Ganadera: «Carne cultivada en laboratorio, promesas, trampas y desafíos no resueltos»
- Nebraska avanza un proyecto para prohibir las proteinas de laboratorio
- Florida, primer estado que prohíbe la venta de carne cultivada en laboratorio en Estados Unidos