Cantàbria ja ha començat a pagar als 3.300 ramaders pels efectes del conflicte a Ucraïna

El Govern de  Cantabria, a través de la Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, ha començat a abonar els ajuts directes que de manera excepcional s’han atorgat aquest any al sector ramader per compensar les dificultats econòmiques del conflicte bèl·lic a Ucraïna en determinats sectors agraris.

Es tracta d’un ajut, per un import total de 5.058.088 euros, finançat amb fons de la Unió Europea i dels Pressupostos Generals de l’Estat, la tramitació, resolució, justificació, pagament i control dels quals ha correspost a l’Executiu autonòmic, a través de la Conselleria de Desenvolupament Rural.

El nombre de beneficiaris a Cantàbria ha estat de 3.291 titulars d’explotacions ramaderes amb bestiar de vaca alletant (3.094); oví i cabrum (152); boví d’esquer (39), i cunícola (3).

 

Com s’han repartit els ajuts

El repartiment d’aquests fons, que han estat distribuïts pel Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) als organismes pagadors de les comunitats autònomes, s’ha fet tenint en compte:

Increment de costos i deteriorament de marges.
La dificultat de traslladar l’increment de costos a la cadena.
L’efecte de les pertorbacions dels fluxos comercials que ocasiona el conflicte bèl·lic i les dificultats d’adaptació a les noves circumstàncies derivades del cicle productiu i el valor ambiental i generador d’ocupació en el medi rural.
El conseller de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Guillermo Blanco, ha destacat la importància de concedir aquests ajuts al sector ramader, que, segons la seva opinió, “s’han vist greument afectats per les pertorbacions que la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha provocat al mercat”.

L’increment dels pinsos, segons destaca el Govern càntabre, des de l’inici de la guerra “superen el 20% en la majoria dels casos, cosa que se suma, ha dit, als increments de preus acumulats respecte a l’any passat, que poden fins i tot superar el 50% o el 75% si es compara amb els preus del 2021 o del 2020, respectivament, succeint una cosa similar amb l’increment del cost del gasoil, l’electricitat i els fitosanitaris”.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors