Cooperativa d’Ivars, Agromont i Carns B, millors analistes de boví del PronosVac 2023

Eliseu Isla, de Cooperativa d’Ivars; Pau Salse, d’Agromont SL i Ramon Cortadellas, de Carns B s’han proclamat guanyadors de la VII edició dels premis PronosVac, guardons que lliura Mercolleida conjuntament amb Mercamúrcia, i que reconeixen els millors analistes del mercat boví de l’any 2023.

 

 

 

L’acte ha tingut lloc a les Instal·lacions Centrals de Cobadu a Zamora i ha reunit mig centenar de persones, entre les quals hi havia operadors del sector boví, institucions i col·laboradors de Mercolleida procedents de tot el territori espanyol.

Els premis PronosVac reconeixen els millors analistes de la taula del MonVac -Mercat en Origen Nacional del Boví de Carn-, constituïda actualment per les llotges de Mercolleida i de Mercamurcia. Cada dimecres, els operadors d’aquesta taula es reuneixen a les instal·lacions de Mercolleida, ja sigui presencialment o per videoconferència, a l’anomenada Junta de Preus del MonVac, que té l’objectiu d’establir les cotitzacions de les diferents categories del boví de carn nacional d’acord amb la realitat del mercat del moment. Instants previs a la reunió, els integrants d’aquesta taula fan un pronòstic del resultat amb què creuen que s’acabarà la sessió i en base a aquest pronòstic s’organitzen els premis PronosVac.

Els guardonats de les diferents categories són els següents:

  • Premi PronosVac Mascle Creuat: Eliseu Isla, de Cooperativa d’Ivars.
  • Premi PronosVac Femella Creuada: Pau Salse, d’Agromont SL. Premi PronosVac Frisón: Ramón Cortadellas, de Carns B.
  • Premi PronosVac Femella Catalana: Pau Salse, d’Agromont SL.

 

 

És el primer any que els premis PronosVac se celebren a Zamora, atès que el certamen canvia cada any de seu. A més, com a conseqüència de la pandèmia, es van haver d’ajornar durant 2 anys.

 

Col·laboradors