Digitalització, innovació i relleu generacional, principals objectius del MAPA a la nova legislatura

Luis Planas, el renovat ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació ja ha realitzat la primera reunió del comitè de direcció del departament en què s’han tractat els principals objectius de treball per a la nova legislatura.

L’estratègia nacional d’alimentació -anunciada pel president del Govern, Pedro Sánchez, al discurs d’investidura-, el desenvolupament de la Llei d’Agricultura Familiar i l’impuls de l’agricultura ecològica i la regenerativa, entre d’altres, seran els principals eixos de actuació per modernitzar el sector agrari i pesquer, a més de millorar-ne la rendibilitat i sostenibilitat.

 

 

La modernització de regadius serà una de les línies d’actuació preferents, mentre que en pesca es projecta avançar en la descarbonització i la renovació de la flota. En tots dos àmbits, la digitalització i la innovació i el relleu generacional són “instruments estratègics imprescindibles per avançar en la transformació de dos dels principals sectors productius de l’economia espanyola”, ha assenyalat el MAPA al seu comunicat.

Col·laboradors