La UE va produir 6,8 milions de tones de carn bovina en 2020, un 1,2% menys que l’any anterior, segons dades de la Comissió Europea. Es tracta d’una caiguda menor que la prevista per la Comissió en les seves perspectives a curt termini de tardor passada.
Alemanya, Itàlia i Espanya van experimentar descensos, sent Itàlia el descens més amb 48.000 tones menys (-6%). Itàlia ha estat un dels països de la UE més afectats durant la pandèmia i va ser un dels primers a imposar mesures de tancament nacional.
Tot i la menor producció el 2020, la UE va augmentar les seves exportacions de carn de boví fresca i congelada en un 1,3% respecte a l’any anterior a 461.000 tones, una mica més del previst abans de Nadal. Poc més de l’50% d’aquesta carn de boví es va destinar a Regne Unit, amb volums pràcticament sense canvis respecte a l’any anterior.
La Comissió Europea espera que la producció de carn bovina de la UE disminueixi, impulsada per la disminució del nombre de vaques lleteres i alletants. No obstant això, s’espera que la caiguda del consum de la UE i la creixent demanda mundial de carn bovina donin suport els nivells d’exportació del bloc.
Tens més informació a Eurocarne i a Revista Cárnica