El Fòrum Ramader-Càrnic (Plataforma Carn i Salut) està col·laborant amb el Col·legi de Veterinaris de Cadis en el desenvolupament de les jornades educatives “Menja carn, menja sa, per la teva salut i la del planeta”, que s’han posat en marxa amb l’objectiu de presentar als més joves els beneficis de menjar carn dins una dieta saludable i de manera respectuosa amb el medi ambient i els animals, oferint als alumnes informació i dades sobre els efectes de les dietes restrictives i l’impacte sobre el planeta si es pretén eliminar la ramaderia.
Aquesta campanya per a escolars, que es desenvoluparà al llarg de tot l’any a les diferents comarques gaditanes, ha celebrat dues noves jornades els dies 30 i 31 de maig a Jerez de la Frontera i Vejer de la Frontera, amb més de 400 alumnes a ambdues convocatòries, per promoure els hàbits saludables, l’alimentació completa i equilibrada i un estil de vida actiu i participatiu, i compta amb la col·laboració de la Delegació del Govern de la Junta d’Andalusia a Cadis i la Diputació de Cadis i altres entitats i empreses , i la participació d’experts com el veterinari i autor del llibre Raons per a ser omnívor, Juan Pascual, l’endocrinòleg i catedràtic de nutrició esportiva Antonio Escribano o el periodista i divulgador José Manuel Álvarez, coordinador del Fòrum Ramader-Càrnic.
La primera sessió formativa, presentada també pel periodista de Canal Sud Fernando García Mena, ja va reunir a mitjans d’abril al Port de Santa Maria més d’un centenar de nens i nenes d’entre 12 i 15 anys, procedents de col·legis de la comarca Badia de Cadis, que van escoltar amb molt interès les intervencions sobre el valor i densitat nutricional de la carn i els seus nutrients essencials, la sostenibilitat de la ramaderia i el seu paper fonamental a la nostra societat, tant en el desenvolupament de les zones rurals com per tots els serveis i productes que proporciona, i van formular nombroses preguntes als ponents.