Interporc, la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca) ha participat en una taula rodona sobre alimentació animal celebrada al ‘XXI International N Workshop’, que s’ha desenvolupat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària, Alimentària i de Biosistemes de la Universitat Politècnica de Madrid.
La principal conclusió des d’Interporc se centra en les importants millores sobre les reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) i de nitrogen per animal aconseguides en els darrers anys. L’eficàcia de les mesures adoptades pel sector porcí de capa blanca per reduir les emissions de nitrogen ha permès reduir-les en un 50% per animal en els darrers 30 anys. les dades d’emissions de nitrogen s’obtenen de l’anàlisi d’algunes categories d’impactes, com l’acidificació o l’eutrofització. Una identificació que permet establir estratègies adequades per reduir-les.
Es tracta, com va analitzar Araceli Orozco, assessora INTERPORC, de millorar l’eficiència en l’ús de fertilitzants; continuar avançant en l’ús del nitrogen a l’alimentació, el control de l’evaporació directa del nitrogen en forma d’amoníac dins de les instal·lacions i en el maneig de purins; i l’evaporització a la fase d’emmagatzematge i aplicació d’aquests purins
Més informació: INTERPORC
Altres informacions del sector porcí:
Premian investigación sobre el aprovechamiento del amoníaco
De dónde procede el Co2 contaminante