El valor de les exportacions d’oví i cabrum creix amb força el 2024

El valor de les exportacions espanyoles de carn d’oví i cabrum ha experimentat un important creixement el 2024, amb un augment del 20% en el cas de l’oví, que arriba als 558 milions d’euros, i del 16% al cabrum, que se situa en 19 milions d’euros. reflecteixen una alta demanda exterior, especialment des de països de l’Orient Mitjà, en un context internacional marcat per la inestabilitat geopolítica i climàtica.

El valor de las exportaciones de ovino y caprino crece con fuerza en 2024

Tot i aquest creixement en el valor de les exportacions, la producció total de carn d’oví i cabrum a Espanya s’ha mantingut estable el 2023, amb una lleugera variació del -0,1%, fins a assolir els 1.183 milions d’euros.

Descens de la producció a Espanya i Europa

Actualment, el sector representa el 4,2% del total de la producció ramadera al nostre país. No obstant això, preocupa la tendència descendent del cens d’oví, amb una caiguda del 0,8% a nivell nacional, tendència que també es registra al conjunt de la Unió Europea, on el descens arriba al 4,5%.

Aquest ajustament a l’oferta ha provocat un augment dels preus, reforçant l’interès del mercat exterior per la carn de petits remugants produïda a Espanya.

Durant la trobada, presidida per la directora general de Produccions i Mercats Agraris, Elena Busutil, també es van abordar els resultats provisionals de la campanya 2024 de la PAC. el contrari, les dirigides a explotacions que aprofiten superfícies com a rostolles i guarets han disminuït lleugerament respecte a l’any anterior.

Des del Ministeri es va subratllar que els imports unitaris finals estan per sobre dels valors inicialment previstos, i es van explicar les novetats en els requisits exigibles als ecorregimens per a aquesta campanya.

Aquests tipus de reunions formen part del treball de seguiment constant que realitza el Ministeri juntament amb les organitzacions professionals del sector ramader, amb l’objectiu d’adaptar la producció als reptes del mercat i als condicionants actuals.

👉 Consulta la nota de premsa del Ministeri

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors