Els agricultors del món rebutgen fermament els aliments cultivats en laboratori

L’Organització Mundial d’Agricultors (WFO), que representa a més d’1.200 milions d’agricultors a tot el món, s’ha posicionat decididament en contra de l’adopció d’aliments cultivats en laboratori com a alternativa als aliments derivats del treball dels agricultors. L’organització, en un document de posició recent adoptat per la seva Assemblea General, subratlla la importància de l’agricultura sostenible i planteja preocupacions sobre l’impacte potencial dels aliments cultivats en laboratori en la seguretat alimentària mundial, la seguretat alimentària i la salut humana, el patrimoni cultural i els mitjans de vida de comunitats agrícoles.

 

 

En una nota de premsa de la WFO s’explica que “els aliments cultivats en laboratori es creen utilitzant teixits o cèl·lules i no es produeixen de forma natural a gran escala. Se recolza en campanyes de màrqueting per potenciar el mitig d’una major sostenibilitat davant a l’agricultura”.

 

Los agricultores rechazan con firmeza esta narrativa que cuida de evidencia científica

El recent informe de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), titulat “Aspectes de la seguretat alimentaria dels aliments basats en cèl·lules”, deixa clar que “todavía”. hi ha molt que considerar sobre el seu valor nutricional i com podria afectar la salut humana a llarg termini. el bienestar animal y la reducción del riesgo de enfermedades zoonóticas”. El paper de agricultors i ganadera és essencial per donar forma a sistemes alimentaris resilients i sostenibles

L’informe de la WFO insisteix en que aconseguir la sostenibilitat implica adoptar diversos sistemes agrícolas, garantir la inclusió i la transparència, i promoure la investigació i la innovació al mateix temps que es preserva la tradició.

Per tot això, “valora la innovació i adopta un enfocament ascendente, basat en la ciència i orientat als resultats”. L’organització fa una trucada a la col·laboració entre el sector agroganadero, investigadors i parts interessades en la cadena de valor per abordar els desafiaments futurs, desenvolupar pràctiques innovadores i oferir solucions sostenibles per produir, processar, distribuir i consumir aliments de manera sostenible”.

La posició adoptada per l’Organització Mundial de Agricultors ha de servir com un missatge fort que fa que la veu dels agricultors i els ganaderos s’escuche alt i clar i recuerda el paper invaluable e insustituible que juegan aquests sectors en l’alimentació sostenible del planeta.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors