Els agricultors del món rebutgen fermament els aliments cultivats en laboratori

L’Organització Mundial d’Agricultors (WFO), que representa a més d’1.200 milions d’agricultors a tot el món, s’ha posicionat decididament en contra de l’adopció d’aliments cultivats en laboratori com a alternativa als aliments derivats del treball dels agricultors. L’organització, en un document de posició recent adoptat per la seva Assemblea General, subratlla la importància de l’agricultura sostenible i planteja preocupacions sobre l’impacte potencial dels aliments cultivats en laboratori en la seguretat alimentària mundial, la seguretat alimentària i la salut humana, el patrimoni cultural i els mitjans de vida de comunitats agrícoles.

 

 

En una nota de premsa de la WFO s’explica que “els aliments cultivats en laboratori es creen utilitzant teixits o cèl·lules i no es produeixen de forma natural a gran escala. Se recolza en campanyes de màrqueting per potenciar el mitig d’una major sostenibilitat davant a l’agricultura”.

 

Los agricultores rechazan con firmeza esta narrativa que cuida de evidencia científica

El recent informe de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), titulat “Aspectes de la seguretat alimentaria dels aliments basats en cèl·lules”, deixa clar que “todavía”. hi ha molt que considerar sobre el seu valor nutricional i com podria afectar la salut humana a llarg termini. el bienestar animal y la reducción del riesgo de enfermedades zoonóticas”. El paper de agricultors i ganadera és essencial per donar forma a sistemes alimentaris resilients i sostenibles

L’informe de la WFO insisteix en que aconseguir la sostenibilitat implica adoptar diversos sistemes agrícolas, garantir la inclusió i la transparència, i promoure la investigació i la innovació al mateix temps que es preserva la tradició.

Per tot això, “valora la innovació i adopta un enfocament ascendente, basat en la ciència i orientat als resultats”. L’organització fa una trucada a la col·laboració entre el sector agroganadero, investigadors i parts interessades en la cadena de valor per abordar els desafiaments futurs, desenvolupar pràctiques innovadores i oferir solucions sostenibles per produir, processar, distribuir i consumir aliments de manera sostenible”.

La posició adoptada per l’Organització Mundial de Agricultors ha de servir com un missatge fort que fa que la veu dels agricultors i els ganaderos s’escuche alt i clar i recuerda el paper invaluable e insustituible que juegan aquests sectors en l’alimentació sostenible del planeta.

Col·laboradors