Els ‘Detectius de la carn’ tornen a Mercamadrid per donar a conèixer a escolars la importància del consum de carn de boví, oví i cabrum en una dieta equilibrada

Ha engegat a Mercamadrid una nova edició de ‘Detectius de la Carn’, un projecte lúdic-educatiu que té com a objectiu donar a conèixer als més petits la importància de consumir carn d’oví, cabrum i boví al menú familiar dins d’una dieta equilibrada , així com el procés de producció i distribució, sense oblidar l’alta qualitat d’aquestes carns. Es tracta d’una idea impulsada per l’Organització Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i Caprí ((INTEROVIC)), l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví (PROVACUNO) i el Mercat Central de Carns en el marc del programa de visites escolars ‘Aprèn a menjar sa a Mercamadrid’, impulsat i desenvolupat per l’empresa mixta des del 2017.

En aquesta nova edició de ‘Detectius de la Carn’, i al llarg de deu jornades, al voltant de 500 alumnes de 4t i 5è de primària de vuit col·legis, coordinats pel programa de l’Ajuntament ‘Madrid, un llibre obert’, gaudiran d’activitats lúdiques mentre adquireixen coneixements.

 

Los 'Detectives de la carne' regresan a Mercamadrid_1

Los 'Detectives de la carne' regresan a Mercamadrid_3 Los 'Detectives de la carne' regresan a Mercamadrid_2

 

 

La temàtica de lleure: la ramaderia i la cura del medi ambient

Els quatre jocs que es plantegen a cada jornada de ‘Detectius de la Carn’ són ‘Descobreix la imatge’, on els nens i nenes hauran de configurar un puzle a partir de curiositats sobre la ramaderia i la cura del medi ambient; ‘Autodefinit’, l’objectiu del qual és que l’alumnat descobreixi diversos conceptes i termes relacionats amb els diversos plats que es poden realitzar amb carn, així com sobre el món de la ramaderia de boví i oví de carn; ‘Camins i escales’, a partir del qual els nens podran descobrir diversos conceptes i termes relacionats amb la ramaderia jugant amb un tauler; i ‘Twischis’, adaptació del conegut joc d’Embolics, on es pretén que els nens i nenes es familiaritzin amb els principals nutrients que aporta la carn.

Els escolars coneixeran, així, els valors vinculats a les persones que treballen al sector, des del ramader/a, com a responsable de la cura, la salut i l’alimentació dels animals, fins al carnisser/a, com a prescriptor d’un producte de qualitat. Així, al llarg de la seva investigació descobriran que la cria i la cura del bestiar, juntament amb l’agricultura, formen part del model de vida de bona part de les persones que viuen al medi rural. Sense ells, els nostres pobles o, almenys, bona part, desapareixerien. També descobriran perquè les ovelles, vaques i cabres, gràcies al pasturatge, actuen de bomberes als nostres boscos i camps i la seva aportació a l’ecosistema natural i foment de la biodiversitat.

 

Dieta sana, variada i equilibrada, com la mediterrània

A nivell nutricional, els escolars aprendran que, en el marc d’una dieta sana, variada i equilibrada, com la mediterrània, l’adequada ingesta de carn de boví, oví i cabrum aporta vitamines, minerals i nutrients al seu organisme, fonamentals per al desenvolupament físic i mental, així com per mantenir un cos sa i amb vitalitat. Tot això mitjançant una metodologia participativa basada en jocs col·laboratius i dinàmics que fomenten l’aprenentatge en equip.

A més, cada jornada comptarà amb una xerrada grupal on els participants podran aprendre més particularitats sobre la carn que arriba als seus plats.

Tot un recorregut per la cadena alimentària del sector carni i els beneficis de consumir aquests productes, propis de la nostra gastronomia i tradició, el consum dels quals aporta importants beneficis per a la salut de tota la família.

Todo un recorrido por la cadena alimentaria del sector cárnico y los beneficios de consumir estos productos, propios de nuestra gastronomía y tradición, cuyo consumo aporta importantes beneficios para la salud de toda la familia.

Col·laboradors