Els embotits curats: una font natural de probiòtics amb beneficis per a la salut intestinal

Els embotits curats no només són una font significativa de bacteris fermentatius vius, sinó que, en alguns casos, la concentració de probiòtics supera la d’altres aliments fermentats.

 

presentacion interporc estudio probioticos

 

 

Aquesta és una de les conclusions principals de l’estudi ‘Els probiòtics en els elaborats carnis’, presentat, aquesta tarda, per la Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC), en el marc de la Càtedra de Nutrició, Salut i Sector Agroalimentari de la Fundació Ortega Marañón.

La investigació ha estat liderada pel Dr. Antonio Escribano, catedràtic extraordinari en Nutrició Esportiva de la Càtedra Internacional de Nutrició Esportiva de la UCAM de Múrcia. El treball realitzat analitza el paper dels embotits crus curats com a font de probiòtics naturals, destacant-ne el valor no només pel sabor i la tradició, sinó també pels microorganismes beneficiosos que contenen.

Segons ha explicat el director general d’INTERPORC, Alberto Herranz, la realització respon “a la necessitat d’explorar més a fons els efectes dels probiòtics en aliments tradicionals”.

Els resultats, ha subratllat Herranz, “ens permeten posar en valor la presència d’embotits carnis curats en una dieta equilibrada i variada, que és la feina que desenvolupem des de la nostra organització en els darrers anys”.

Col·laboradors