Es crea SELMA: l’Associació Europea de Bestiar i Carn Sostenibles

Organitzacions europees del sector ramader-carni, entre elles PROVACUNO i INTEROVIC (Espanya), INTERBEV (França), FEBEV (Bèlgica), EDOK (Grècia), OI Intercarneitalia (Itàlia), i PZBM (Polònia), s’han unit per crear la primera associació europea dedicada a la cadena ramader-càrnica de boví, oví i cabrum: SELMA, sigles de Sustainable European Livestock & Meat Association. La creació de SELMA marca una fita important al sector, on altres països europeus ja han manifestat un gran interès per unir-se a l’associació.

 

 

 

El principal objectiu de SELMA és fomentar la unitat entre les parts interessades del sector, per tal de preservar el model europeu de producció sostenible en remugants. Aquesta col·laboració pretén representar col·lectivament els interessos del sector ramader i carni davant dels responsables europeus de la presa de decisions en un ampli espectre de qüestions que afecten les seves operacions.

 

És imperatiu garantir que els productes agrícoles i agroalimentaris importats compleixin les mateixes normes i reglaments rigorosos que s’apliquen a escala nacional i europea

 

La creació de SELMA és el resultat de la cooperació continuada entre aquestes associacions europees, que ja han col·laborat anteriorment en diverses iniciatives. Això ha inclòs la presentació de cartes conjuntes a la Comissió Europea, advocant per mesures com ara acords comercials recíprocs, la reforma del reglament INCO, i la promoció contínua de les carns europees als consumidors.

 

Política europea cohesionada

Atès que moltes decisions fonamentals relatives al sector ramader i carni es prenen a Brussel·les i no als diferents Estats membres, ha portat les Associacions fundadores a treballar de manera col·lectiva al voltant de preocupacions comunes en les qüestions que afecten la producció i comercialització de productes derivats dels remugants. Un exemple notable daquesta unitat és la crida a favor duna política europea cohesionada en relació amb els acords de lliure comerç, que compta amb el suport de nombrosos països europeus.

És imperatiu garantir que els productes agrícoles i agroalimentaris importats compleixin les mateixes normes i reglaments rigorosos que s’apliquen a escala nacional i europea.

A més, SELMA ha identificat altres temes crítics per a la col·laboració conjunta, incloent-hi les negociacions en curs a tres bandes sobre la Directiva d’emissions industrials, les propostes de directives sobre al·legacions mediambientals i les revisions de la legislació que regula el benestar animal, entre d’altres.

L’associació s’embarcarà al seu proper programa de treball a finals del 2023, continuant amb el seu compromís de promoure pràctiques sostenibles i representar els interessos de la indústria ramadera i càrnia europea.

Col·laboradors