França prorroga la indicació obligatòria de l’origen de la carn com a ingredient fins al 2020.

El passat 26 de desembre, les autoritats franceses van anunciar la pròrroga en l’obligació d’indicar l’origen de la carn i llet en les etiquetes dels productes fins al 31 de març de 2020.

Això significa que els processadors i fabricants francesos que elaborin i venguin aquests productes alimentaris als consumidors francesos seguiran estant obligats a enumerar el país d’origen fins a març de 2020.

Les autoritats franceses van anunciar que França ha estat autoritzada a allargar el COOL per als productes carnis i lactis, el que significa que la Comissió de la UE ha aprovat aquesta pròrroga. Segons les autoritats franceses, l’objectiu és millorar la qualitat dels productes i augmentar el coneixement entre els consumidors de què és el que passa amb els seus aliments.

L’objectiu final de les autoritats franceses és establir una normativa a nivell de la UE que reguli la forma en què els països etiquetin l’origen dels ingredients.

Aquesta pròrroga té lloc tot i la pregunta preliminar formulada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJCE),que està pendent de resposta, sobre la base legal del COOL francès.

Col·laboradors