I Simposi de Benestar Animal en remugants d’aptitud càrnia, el 14 de novembre, a Madrid

El I Simposi de Benestar Animal en remugants d’aptitud càrnia se celebrarà de manera presencial el proper 14 de novembre i es tracta del primer esdeveniment d’aquestes característiques que se celebra a Europa i vol servir de punt de trobada entre els principals responsables del sector.

El benestar animal és una preocupació dels ciutadans i les institucions europees i, per descomptat, també de productors, científics i tècnics del sector. Per aquesta raó, les interprofessionals de carn de boví espanyol (PROVACUNO) i les de l’oví i cabrum espanyol (INTEROVIC) i hongarès (JTT) han requerit la Societat Espanyola de Protecció i Benestar Animal (SEPROBA) perquè assumeixi la secretaria tècnica i organització d´aquest primer esdeveniment a nivell europeu.

 

INSCRIPCIÓ

 

A la trobada també està prevista la presentació dels resultats de l’enquesta sobre benestar animal a la producció que SEPROBA està realitzant a tècnics del sector

 

Objectiu

L´objectiu d´aquesta trobada és que científics, tècnics, productors, certificadors, ramaders i diferents membres de la cadena comparteixin experiències, debatin i analitzin, des d´un punt de vista científic i tècnic, la situació del benestar animal en el marc de la Unió Europea .

En aquesta primera edició, l’esdeveniment prestarà especial atenció als aspectes d’aplicació de les propostes legislatives en l’àmbit del benestar animal que afecten la realitat ramadera i l’aportació de sistemes de certificació acreditada com a eines per atorgar plenes garanties d’objectivitat en la valoració del benestar dels animals a totes les parts implicades: ramaders, cadena de distribució, consumidors i administracions públiques.

 

L’esdeveniment prestarà especial atenció als aspectes d’aplicació de les propostes legislatives en l’àmbit del benestar animal que afecten la realitat ramadera i l’aportació de sistemes de certificació acreditada

 

Per la seva banda, el comitè científic, compost per sis científics i tècnics d’experiència acreditada en l’àmbit d’aquesta matèria, juntament amb la secretaria tècnica, han estat els responsables de la confecció del programa del Simposi.

Durant la celebració de la jornada, està prevista la presentació lliure d’aquestes comunicacions que versaran sobre els sistemes mediterranis de producció de carn bovina, ovina i caprina.

Finalment, a la trobada també està prevista la presentació dels resultats de l’enquesta sobre benestar animal en la producció que SEPROBA està realitzant a tècnics del sector i que es pot contestar a la seva pròpia pàgina web a través del següent enllaç: https:/ /seproba.es/simposi-benestar-animal-2022/

 

Programa:

8:45h.- Obertura i recepció d’assistents.

9:00h.- Inauguració de la jornada a càrrec de representant de la Comissió a Espanya i representant d’Institucions Europees (Parlament/Comissió).

09:30h.- Ponència 1: Situació actual de les directrius de política de la UE en benestar animal (membre Copa-Cogeca).

10:15h.- Ponència 2: El benestar animal de l’esquer de vedells, al sistema mediterrani (Dr. Vicente Jimeno).

11:00h.- Ponència 3: Ètica del carnívor (Dr. Fernando Savater).

11:45h.- Pausa cafè

12:00h.- Ponència 4: El benestar animal al ramat oví centreeuropeu (Dr. Sàndor Kukovics).

12:45h.- Presentació lliure de comunicacions cientificotècniques, sobre els sistemes mediterranis de producció de carn bovina, ovina i caprina.

14:15h.- Dinar networking + sessió pòsters.

15:30h.- Ponència 5: Legislació de la UE en benestar animal: debats actuals i perspectives futures (Carolina Cucurella, European Livestock and Meat Trade Union-UECBV).

16:00h.- Ponència 6: Presentacions de l’estudi de mercat del Programa Europeu 22/25 (any 1) i de l’enquesta realitzada a tècnics del sector (any 2022). Es presentarà per cadascun dels responsables.

16:45h.- Taula rodona: El coneixement científic en benestar animal de remugants, necessitat de contrastar l’aplicabilitat de les propostes. Taula formada per Ponents i Moderada per Dr. Miguel Ángel Aparicio.

17:45h.- Conclusions.

17:50h.- Acte de Clausura.

 

El Simposi se celebrarà el proper 14 de novembre a la Seu de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, situat al Passeig de la Castellana, 46, de Madrid.

Col·laboradors