L’Organització Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i Caprí (INTEROVIC) participarà del 13 al 15 de juny a la tercera edició del festival internacional Meat & Fire, que se celebrarà al Moll de la Fusta, al Port Vell de Barcelona. Aquest esdeveniment, considerat una de les grans cites gastronòmiques d’Europa, aplega més de 30 xefs i graellats de prestigi nacional i internacional, i forma part del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
INTEROVIC estarà representada pel prestigiós equip de Cañitas Maite, liderat pels cuiners Javier Sanz i Juan Sahuquillo, que elaboraran l’emblemàtic entrepà Paquito, a base de cama de xai, salsa de iogurt cítrica, cogombres, ruca i formatge d’ovella. A més, el mestre rostidor José Carlos Leal oferirà una demostració en directe de rostit de xai en creueta, una tècnica tradicional que combina espectacle i sabor.
Els bens servits durant el festival comptaran amb el segell d’origen i qualitat de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) Ternasco de Aragón i Corderex (Cordero de Extremadura).
La participació d’INTEROVIC a Meat & Fire 2025 reforça el compromís amb la promoció del consum de carn d’oví i cabrum, destacant el seu paper clau en la sostenibilitat i en el desenvolupament del medi rural. En línia amb la campanya europea “Celebra allò quotidià amb xai”, l’organització posa en valor les característiques mediambientals d’aquest tipus de carn, procedent de més de 185.000 granges a Espanya que contribueixen activament a preservar els paisatges, la biodiversitat i el teixit socioeconòmic rural.
Més informació