Interovic presenta nous talls i cinquena gamma a Sevilla

Els dies 10 i 11 de març els productes ovins i caprins han estat protagonistes a Sevilla gràcies a una agenda completa d’activitats dirigides a professionals de la restauració i alumnes d’escoles d’hostaleria. L’objectiu d’aquestes formacions ha estat donar a conèixer noves presentacions de la carn de xai com són els talls més innovadors o els productes de cinquena gamma.

El tour s’ha estrenat en el primer gran Saló de la Fira, que es celebra del 10 al 12 de març al Palau d’Exposicions i Congressos de Sevilla (FIBES). Un lloc on s’ha donat visibilitat al potencial d’aquestes carns a totes les empreses relacionades amb el sector Fira, que alhora ha volgut ajudar un sector que porta dos anys aturat a causa del COVID, i que tan important és per a Andalusia.

A través d’una ponència impartida a l’escenari principal de la fira, el xef Javier Robles va dur a terme un showcooking on va explicar els usos de la carn de xai a través dels nous talls i la cinquena gamma. Productes com el rostit fàcil de xai i cabrit, el Paquet de xai en mollet d’Antequera, xurrasquets de xai en cucurutxo amb Padró, xurrasc de xai encrostat amb fruits secs o el coll de xai al pal tallat han conquerit el públic professional sevillà. Uns formats que resulten una fabulosa opció per oferir una carn sucosa i sostenible a casetes de la fira de Sevilla ia qualsevol altre tipus de restauració.

 

 

Presentacions a l’abast de tothom

En el marc d’aquestes accions, que s’engloben dins del programa europeu “carn de llet, xai i cabrit, saborosa i sostenible. Tria l’origen europeu” s’han dut a terme altres formacions complementàries adreçades als futurs cuiners de la restauració nacional.

Un centenar d’alumnes de l’Escola Superior d’Hostaleria de Sevilla, un dels centres més reconeguts d’Europa que dirigeix ​​el grup Lezama, i l’Escola d’Hostaleria IES San Fernando a Constantina, ubicada a la Serra Nord de Sevilla, han tingut l’oportunitat aprendre les aplicacions gastronòmiques d’aquests especejaments, així com la tendència dels nous productes de cinquena gamma. Com assegura el xef Robles “una alternativa perfecta per afrontar els problemes de personal que hi ha avui dia a l’hostaleria”.

Col·laboradors