Interporc destaca la capacitat de el sector porcí per assumir els reptes d’un desenvolupament sostenible

Interporc participa en el projecte AlimentaODS, juntament amb TAISI, Alcampo, AECID, Mercadona i la Xarxa Espanyola de el Pacte Mundial per fomentar sistemes alimentaris sostenibles en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El director de la Interprofessional, Alberto Herranz, afirma “que a la necessitat d’incrementar la producció d’aliments de manera sostenible es pot respondre amb més inversions en R + D + I”.

AlimentaODS és una programa coordinat per ECODES i Prosalus per fomentar sistemes alimentaris sostenibles en el marc de la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni del Pacte mundial de l’ONU.

Som un sector implantat majoritàriament en el medi rural, el 43% de les nostres granges i el 45% de les nostres indústries estan en municipis de menys de 5.000 habitants i per tant contribuïm a generar riquesa i ocupació, a el desenvolupament d’infraestructures, a donar vida, i per tant a el progrés d’aquests municipis “.

Herranz ha subratllat que el compromís de el sector porcí amb la sostenibilitat “s’entén com una aposta pel progrés social, l’equilibri mediambiental i el creixement econòmic”.

En primer lloc, ha dit, “som un sector implantat majoritàriament en el medi rural, el 43% de les nostres granges i el 45% de les nostres indústries estan en municipis de menys de 5.000 habitants i per tant contribuïm a generar riquesa i ocupació, a l’ desenvolupament d’infraestructures, a donar vida, i per tant a el progrés d’aquests municipis “.

Motor econòmic

En segon lloc, ha afegit, “hem de cuidar l’entorn rural en què desenvolupem la nostra activitat, tenim un model de producció sostenible, el més exigent de l’món, i portem anys treballant en la millora de la gestió de purins, a estalviar aigua i energia ia reduir les nostres emissions “.

Així mateix, “som un motor de l’economia no només d’aquestes zones rurals, la facturació total de el sector s’acosta als 20.000 milions d’euros, fet que suposa una important contribució a la recuperació econòmica d’Espanya

Col·laboradors