INTERPORC es reuneix amb el conseller econòmic i comercial de l’ambaixada xinesa

INTERPORC s’ha reunit amb Chang Hexi, conseller econòmic i comercial de l?ambaixada xinesa a Madrid. L’objectiu ha estat informar sobre les accions realitzades per INTERPORC en aquest país durant el 2023, a més de repassar les que es faran fins a final d’any. Ambdues parts també han pogut exposar les seves idees sobre com millorar encara més els intercanvis comercials existents entre el país asiàtic i el sector porcí de capa blanca. “La trobada ha estat molt positiva i ha servit per consolidar la bona relació existent entre les dues parts”, destaca Manuel García, president d’INTERPORC.

Pel president de la Interprofessional “aquestes trobades amb diferents autoritats tenen un gran valor per a nosaltres ja que ens permeten solidificar encara més les nostres relacions amb el nostre principal mercat exportador”.

Espanya és el primer proveïdor de productes porcins de la Xina amb una quota del 24,9% del mercat. Alhora, aquest és el mercat exterior més important del nostre país. Durant l’exercici passat, la Xina va ser la destinació del 23,9% (698.589 tones) de les exportacions del sector porcí en volum i del 19,7% en valor (1.630 milions d’euros).

Unes xifres que, per a García, “mostren la importància de les accions de promoció que realitzem a la Xina i altres països”.

Des de fa anys, INTERPORC desenvolupa a la Xina accions de promoció destacades que han servit per donar suport a la tasca exportadora de les empreses porcines d’Espanya. Per exemple, durant aquest any s’han realitzat promocions a les ciutats de Guangzhou, Shenzhen, Pequín i Xangai en importants cadenes de retail, així com a restaurants de la ciutat de Shenzhen.

A més, recentment una delegació amb deu importants importadors i distribuïdors xinesos ha visitat instal·lacions espanyoles per comprovar en directe que la qualitat i l’eficàcia del sistema de producció del sector porcí d’Espanya els garanteix els màxims nivells de seguretat alimentària.

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors