INTERPORC es reuneix amb el conseller econòmic i comercial de l’ambaixada xinesa

INTERPORC s’ha reunit amb Chang Hexi, conseller econòmic i comercial de l?ambaixada xinesa a Madrid. L’objectiu ha estat informar sobre les accions realitzades per INTERPORC en aquest país durant el 2023, a més de repassar les que es faran fins a final d’any. Ambdues parts també han pogut exposar les seves idees sobre com millorar encara més els intercanvis comercials existents entre el país asiàtic i el sector porcí de capa blanca. “La trobada ha estat molt positiva i ha servit per consolidar la bona relació existent entre les dues parts”, destaca Manuel García, president d’INTERPORC.

Pel president de la Interprofessional “aquestes trobades amb diferents autoritats tenen un gran valor per a nosaltres ja que ens permeten solidificar encara més les nostres relacions amb el nostre principal mercat exportador”.

Espanya és el primer proveïdor de productes porcins de la Xina amb una quota del 24,9% del mercat. Alhora, aquest és el mercat exterior més important del nostre país. Durant l’exercici passat, la Xina va ser la destinació del 23,9% (698.589 tones) de les exportacions del sector porcí en volum i del 19,7% en valor (1.630 milions d’euros).

Unes xifres que, per a García, “mostren la importància de les accions de promoció que realitzem a la Xina i altres països”.

Des de fa anys, INTERPORC desenvolupa a la Xina accions de promoció destacades que han servit per donar suport a la tasca exportadora de les empreses porcines d’Espanya. Per exemple, durant aquest any s’han realitzat promocions a les ciutats de Guangzhou, Shenzhen, Pequín i Xangai en importants cadenes de retail, així com a restaurants de la ciutat de Shenzhen.

A més, recentment una delegació amb deu importants importadors i distribuïdors xinesos ha visitat instal·lacions espanyoles per comprovar en directe que la qualitat i l’eficàcia del sistema de producció del sector porcí d’Espanya els garanteix els màxims nivells de seguretat alimentària.

 

 

Col·laboradors