INTERPORC: “La llei de videovigilància reconfirma la bona feina del sector porcí des de fa anys”

El sector porcí de capa blanca ha viscut sense sobresalts l’arribada de l’obligatorietat d’instal·lació de càmeres de videovigilància als escorxadors, ja que “ens vam avançar 4 anys a aquesta mova llei i bona part d’empreses del sector ja havien realitzat la seva instal·lació voluntària molt abans que comencés a parlar d’una norma que regulés aquest tema”.

 

 

 

Així ho ha destacat el director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC), Alberto Herranz, amb motiu de la recent entrada en vigor del Reial decret 695/2022, de 23 d’agost, pel qual s’estableixen mesures per al control del benestar dels animals als escorxadors mitjançant la instal·lació de sistemes de videovigilància, a finals del mes d’agost passat.

Herranz recorda que el 2019 INTERPORC va llançar el segell voluntari ‘Compromís Benestar Certificat’ (avui B+), “una iniciativa que va situar Espanya a l’avantguarda mundial en benestar animal i que incloïa al seu reglament tècnic l’obligació d’instal·lar càmeres de videovigilància”.

Per obtenir aquesta certificació, el Reglament Tècnic INTERPORC Animal Welfare Spain (IAWS), acreditable per ENAC, exigeix tenir instal·lat un sistema d’enregistrament d’imatges en continu a les àrees on es troben animals vius (àrea de descàrrega, quadres, pre atordit, etc.), a fi de monitoritzar aspectes relacionats amb el benestar dels animals i garantir l’existència de bones pràctiques.

Exigències, ha puntualitzat Herranz, que es recullen pràcticament de la mateixa manera a la llei que va entrar en vigor fa unes setmanes, per això, “quan finalment es va legislar en aquesta matèria, des de la interprofessional li vam donar la benvinguda a aquesta”.

Més del 60% de la producció porcina està certificada, cosa que permet la disponibilitat de producte certificat en nombroses i importants cadenes de distribució tant nacionals (Hipercor, Aldi, Alcampo, Estalvies, Carrefour, etc.) com internacionals (Morrisons, Tesco, Soriana ).

A més, ha afegit el director dʻINTERPORC, “ha permès posar dʻactualitat una demanda dels consumidors a la qual el sector ja havia donat resposta demostrant el seu compromís amb el benestar animal”.

Col·laboradors