INTERPORC mostra als visitants de FITUR com tallar un pernil de capa blanca i les seves propietats nutricionals

La Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) ha mostrat als visitants de la Fira de Turisme FITUR com tallar un pernil i les propietats nutricionals que deriven d’aquest i altres productes de la carn de porc de capa blanca. L’esdeveniment, que s’ha desenvolupat, aquest primer dia de fira, a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha tingut una gran participació.

Els assistents han gaudit de la bona feina i dels coneixements sobre pernil de dues mestres talladores, Maila Gutiérrez i Raquel Acosta. La primera ha estat l’encarregada de mostrar de manera pràctica com es fa correctament el tall a cada part del pernil. Un treball, el resultat del qual s’ha anat repartint entre els visitants per degustar-lo.

Per part seva, Acosta ha estat l’encarregada de guiar el públic en el seguiment de les tasques que realitzava la seva companya, incidint en els diferents talls. A més, com a gran experta en aquest producte emblemàtic de la gastronomia espanyola, ha enriquit la seva presentació explicant tot allò referent a les propietats nutricionals del pernil de capa blanca.

Consumir amb la freqüència adequada

Durant la masterclass, Acosta ha apuntat que “la ciència ha demostrat que, consumit amb la freqüència adequada, el pernil s’acobla perfectament a una dieta equilibrada i saludable pel seu alt contingut de proteïnes, fòsfor, ferro, seleni, zinc i vitamines B1, B3, B6 i B12”.

Per INTERPORC, FITUR és l’escenari perfecte per portar accions com aquesta, que permeten a persones arribades de diferents països, degustar el sabor i la qualitat d’un aliment excel·lent totalment associat a la cultura i la gastronomia espanyoles.

A més, com ha ressaltat el seu director, Alberto Herranz, “aquests actes es converteixen en excel·lents eines de difusió de la bona feina de les nostres empreses i professionals. El pernil és un dels millors ambaixadors que té el sector porcí i l’hem d’aprofitar”.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors