INTERPORC mostra als visitants de FITUR com tallar un pernil de capa blanca i les seves propietats nutricionals

La Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) ha mostrat als visitants de la Fira de Turisme FITUR com tallar un pernil i les propietats nutricionals que deriven d’aquest i altres productes de la carn de porc de capa blanca. L’esdeveniment, que s’ha desenvolupat, aquest primer dia de fira, a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha tingut una gran participació.

Els assistents han gaudit de la bona feina i dels coneixements sobre pernil de dues mestres talladores, Maila Gutiérrez i Raquel Acosta. La primera ha estat l’encarregada de mostrar de manera pràctica com es fa correctament el tall a cada part del pernil. Un treball, el resultat del qual s’ha anat repartint entre els visitants per degustar-lo.

Per part seva, Acosta ha estat l’encarregada de guiar el públic en el seguiment de les tasques que realitzava la seva companya, incidint en els diferents talls. A més, com a gran experta en aquest producte emblemàtic de la gastronomia espanyola, ha enriquit la seva presentació explicant tot allò referent a les propietats nutricionals del pernil de capa blanca.

Consumir amb la freqüència adequada

Durant la masterclass, Acosta ha apuntat que “la ciència ha demostrat que, consumit amb la freqüència adequada, el pernil s’acobla perfectament a una dieta equilibrada i saludable pel seu alt contingut de proteïnes, fòsfor, ferro, seleni, zinc i vitamines B1, B3, B6 i B12”.

Per INTERPORC, FITUR és l’escenari perfecte per portar accions com aquesta, que permeten a persones arribades de diferents països, degustar el sabor i la qualitat d’un aliment excel·lent totalment associat a la cultura i la gastronomia espanyoles.

A més, com ha ressaltat el seu director, Alberto Herranz, “aquests actes es converteixen en excel·lents eines de difusió de la bona feina de les nostres empreses i professionals. El pernil és un dels millors ambaixadors que té el sector porcí i l’hem d’aprofitar”.

Col·laboradors