La carn d’origen animal és essencial per alimentar els éssers humans

Un sistema alimentari sostenible ha de contribuir a eradicar la fam i la desnutrició. En l’actualitat, tot i produir més aliments que mai abans, encara hi ha 690 milions de persones que passen gana i prop de 2.000 milions pateixen sobrepès o obesitat, la qual cosa contribueix a la creixent incidència de malalties relacionades amb l’alimentació. La salut de les persones es ressent per causa d’una alimentació poc saludable, moltes vegades perquè no tenen accés a aliments adequats i acceptables.

A més, el canvi climàtic dificulta la producció d’aliments com a conseqüència de les condicions meteorològiques extremes. I al seu torn, els nostres sistemes alimentaris són part de el problema: el 29% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedeixen de la cadena de subministrament dels aliments.

La pandèmia de la COVID-19 ha mostrat les deficiències dels nostres sistemes alimentaris que suposen una amenaça contra la vida i els mitjans de subsistència de persones de tot el món. Per tot això és fonamental millorar els sistemes alimentaris per a construir un futur sostenible.

La carn de d’origen animal és essencial per alimentar els éssers humans, perquè contribueix al seu desenvolupament físic i mental.

La Cimera de Sistemes Alimentaris de l’ONU, del 23 de setembre, posa les bases per a la transformació dels sistemes alimentaris mundials i traçarà un camí en el qual els bons aliments siguin assequibles i accessibles i es produeixin de manera que es protegeixi el planeta.

 

 

Col·laboradors