La CE rectifica: Rebutgen la proposta que obligava que el 25% de la producció agropecuària europea provingués de productes ecològics

La Comissió Europea va presentar al començament del 2021 la seva nova estratègia per a l’agricultura europea durant els propers anys: l’objectiu de Brussel·les és que per al 2030, en finalitzar el proper període d’ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC 2022-2027), per almenys el 25% de la superfície agrícola europea estigui cultivada en ecològic. Aquesta era una proposta directament recolzada per Frans Timmermans, vicepresident de la UE. Però el Parlament Europeu hi ha votat en contra. Els Estats membres de la UE ara han de definir les seves pròpies estratègies, sobre la qual la Comissió Europea ha de publicar algun tipus de pla d’acció d’aquí a dos anys.

Premissa anterior

Lluitar contra el canvi climàtic i aconseguir una producció d’aliments més saludable i respectuosa amb el medi ambient són les raons principals que hi ha darrere d’aquesta aspiració de les autoritats comunitàries. “La crisi provocada per la pandèmia de coronavirus va demostrar com som de vulnerables, així com la importància de restablir l’equilibri entre l’activitat humana i la naturalesa. El canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat constitueixen un perill clar i actual per a la humanitat”, va declarar el vicepresident executiu responsable del Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, que va defensar que “cal augmentar des del 8% actual fins almenys el 25 % la superfície dedicada a l’agricultura ecològica a la UE”. “És necessari per millorar la salut de la gent”, va subratllar.

Tens més informació a Eurocarne.

 

Col·laboradors