La Comissió llança una consulta per revisar la política de promoció dels productes agroalimentaris

La Comissió Europea va llançar el passat 31 de març una consulta pública, l’objectiu és recaptar opinions sobre diferents opcions polítiques, dissenyades per garantir que la futura política de promoció agroalimentària de la UE donarà suport a la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles i empenyerà als consumidors a una dieta equilibrada, alhora que enforteix a nivell global la competitivitat d’agricultors i empreses de el sector. La consulta està oberta durant 12 setmanes, de l’31 de març a el 23 de juny de 2021.

 

Qui pot respondre a la consulta?

Tots els ciutadans i organitzacions poden contribuir a aquesta consulta. La Comissió Europea demana contribucions d’organitzacions que representen a el sector agrícola, organitzacions de productors; organitzacions de el sector de processament d’aliments; organitzacions de consumidors; organitzacions de el sector de la promoció comercial, federacions europees, organitzacions nacionals, cambres de comerç i empreses privades; organitzacions de el sector minorista; autoritats públiques i responsables polítics que s’ocupen de la promoció agroalimentària, el medi ambient, la salut pública i les organitzacions de benestar animal, països no pertanyents a la UE; think tanks, instituts de recerca i universitats; individus i molts altres.

Per què la Comissió Europea consulta?

Les campanyes de promoció sobre productes agrícoles de la UE estan dissenyades per obrir noves oportunitats de mercat per als agricultors de la UE i la indústria alimentària en general, a més de ajudar-los a desenvolupar els seus negocis existents. Aquesta consulta buscarà opinions sobre com la política de promoció pot millorar la seva contribució a la promoció d’una producció i un consum més sostenibles, i dietes més equilibrades en línia amb les estratègies de la Comissió Europea de la granja a la taula i la biodiversitat.

Els canvis proposats en la política de promoció agroalimentària de la UE, amb els quals la Comissió Europea pretén marcar la direcció als consumidors cap a determinats aliments, en perjudici d’altres, ja han estat objecte de crítiques per part d’alguns sectors productius, com els de la producció / transformació d’algunes carns i lactis, o els de la indústria i comercialització de begudes alcohòliques, inclòs el vi, entre d’altres.

Col·laboradors