La FAO ha publicat el seu informe semestral sobre els mercats mundials d’aliments, que estima que la factura mundial d’aliments augmentarà a 1,98 bilions de dòlars el 2023, un augment de l’1,5 % respecte a l’any passat a causa de l’escalada de preus mundials que redueixen la demanda d’aliments dels països.
Pel que fa a la carn, s’espera assolir el 2023 els 363,9 milions de t, fet que suposa créixer un 1,1% des dels 362,6 milions de t del 2022. Aquest augment està impulsat per l’increment anunciat en la producció mundial de carn d’aus de corral, a causa d’una demanda més gran i el seu atractiu com a carn “assequible”, assegura la FAO.
També s’espera que la producció mundial de carn d’oví augmenti a l’Àsia i l’Oceania, segons l’informe de la FAO.
S’espera que la producció mundial de carn de porc caigui després d’una caiguda a la producció europea davant l’impacte de la pesta porcina africana, marges de producció més febles i una demanda interna més baixa.
Pel que fa a la producció mundial de carn de boví, caurà lleugerament davant l’increment dels costos d’alimentació, la manca de pastures i un pes menor de la canal en algunes de les principals regions productores.
Més informació a Eurocarne i a FAO