La Generalitat de Catalunya elabora recomanacions per al sector ramader i activitats relacionades

Com a conseqüència de la situació generada per l’estat d’alarma de la SARS-CoV-2 (coronavirus), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha elaborat determinades instruccions relacionades amb les mesures excepcionals pel que fa a el sector ramader i activitats relacionades. En aquest apartat es concreten les mesures excepcionals adoptades en l’àmbit de el moviment pecuari, la sanitat animal i la producció ramadera.

Moviment pecuari i identificació animal
-Pel que fa a la validesa de les autoritzacions, fulls de ruta o quaderns de bord, veure la notícia Anafric en aquest enllaç

Moviment pecuari i identificació animal
-Pel que fa a la validesa de les autoritzacions, fulls de ruta o quaderns de bord, veure la notícia Anafric en aquest enllaç.
-Actuacions, en el marc de la identificació i de el moviment de l’bestiar que es consideren necessàries per complir amb la normativa i mantenir la seva traçabilitat, però tenint en compte les recomanacions i obligacions de les autoritats sanitàries.

  • Lliurament de cròtals de boví: Quan durant el període d’Estat d’alarma el / la titular d’una explotació amb subexplotació bovina necessiti adquirir cròtals de boví, enviarà un correu electrònic a la bústia de l’oficina comarcal d’ubicació de l’explotació sol·licitant els cròtals necessaris per la identificació dels animals.
  • Sol·licitud de duplicats d’identificadors: Quan durant el període d’Estat d’alarma el / la titular d’una explotació o el / la veterinari / a (en cas de duplicats de transponedors d’èquids) necessiti adquirir duplicats d’identificadors, enviarà un correu electrònic a la bústia de l’oficina comarcal d’ubicació de l’explotació sol·licitant els codis d’identificació i el tipus de material sol·licitat.
  • Notificació de moviments – altes / baixes de bovins i èquids i lliurament de DIB s durant l’Estat d’Alarma: els terminis d’identificació i de comunicació de moviments s’han de seguir complint tal com estableixen les seves normatives. Per realitzar aquestes comunicacions durant l’estat d’alarma, i sempre que no estigui implementat el tràmit telemàtic, els / les titulars de les explotacions enviaran un correu electrònic a la bústia de l’oficina comarcal.

Sobre altres mesures de sanitat animal, feu clic en aquest enllaç

ENLLAÇ A CORREUS ELECTRONICS DEL DEPARTAMENT

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors