La plataforma ‘Carne y Salud’ elabora una guia per a operadors del sector carni per fer front al Covid 19

Carn i Salut, davant les diferents informacions relacionades amb el denominat coronavirus, ha decidit ordenar-les i exposar d’una manera clara i concisa els aspectes més rellevants d’aquest virus, anomenat oficialment Covid 19. Però abans d’entrar en matèria, des de la plataforma Carn i Salut, i des d’Anafric, es precisa que:

  • És totalment segur menjar carn, i les recomanacions que es llancen des de l’OMS i el Ministeri de Sanitat són a nivell general de manipulació dels aliments.
  • El sector carni espanyol compleix amb la normativa europea i nacional assegurant la innocuïtat del producte final i les bones pràctiques al llarg de tota la cadena alimentària.

És totalment segur menjar carn, i les recomanacions que es llancen des de l’OMS i el Ministeri de Sanitat són a nivell general de manipulació dels aliments.
El sector carni espanyol compleix amb la normativa europea i nacional assegurant la innocuïtat del producte final i les bones pràctiques al llarg de tota la cadena alimentària.

Podem prescindir de la carn en la nostra alimentació en aquestes circumstàncies?

  • No, la inclusió de la carn és imprescindible per a aconseguir els requeriments diaris de certs nutrients com el ferro i, per això, pot incloure’s en la dieta de 2 a 4 vegades per setmana, tal com afirma la Fundació Dieta Mediterrània, prioritzant talls magres i utilitzant tècniques culinàries que impliquin l’addició d’una mínima quantitat de greix o sal, tal com recomanen les societats científiques.
  • Tots els productes d’origen animal poden consumir-se amb total seguretat si han estat manipulats i cuinats adequadament.

Què és el coronovirus

  • Per a començar el coronavirus és una família de virus, que es transmet a humans i animals i que pot provocar des del refredat comú fins a malalties més greus com MERS i el SARS.
  • Ara com ara, el coronavirus no  té vacuna i per a evitar el contagi, a través de petites gotes exhalades per nas o boca o bé a través d’objectes que hagin tocat unes altres persones amb coronavirus, és necessari tenir una bona higiene i rentar-se molt sovint les mans.

IMPORTANT

  • El 80% de les personis amb *coronavirus es recuperen sense necessitat de tractament.
  • Les persones amb malalties respiratòries o amb *inmunodefiencias, són les més vulnerables.

 

SÍMPTOMES

  • En cas de febre, tos i dificultat per a respirar, buscar atenció mèdica.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors