La plataforma ‘Carne y Salud’ elabora una guia per a operadors del sector carni per fer front al Covid 19

Carn i Salut, davant les diferents informacions relacionades amb el denominat coronavirus, ha decidit ordenar-les i exposar d’una manera clara i concisa els aspectes més rellevants d’aquest virus, anomenat oficialment Covid 19. Però abans d’entrar en matèria, des de la plataforma Carn i Salut, i des d’Anafric, es precisa que:

  • És totalment segur menjar carn, i les recomanacions que es llancen des de l’OMS i el Ministeri de Sanitat són a nivell general de manipulació dels aliments.
  • El sector carni espanyol compleix amb la normativa europea i nacional assegurant la innocuïtat del producte final i les bones pràctiques al llarg de tota la cadena alimentària.

És totalment segur menjar carn, i les recomanacions que es llancen des de l’OMS i el Ministeri de Sanitat són a nivell general de manipulació dels aliments.
El sector carni espanyol compleix amb la normativa europea i nacional assegurant la innocuïtat del producte final i les bones pràctiques al llarg de tota la cadena alimentària.

Podem prescindir de la carn en la nostra alimentació en aquestes circumstàncies?

  • No, la inclusió de la carn és imprescindible per a aconseguir els requeriments diaris de certs nutrients com el ferro i, per això, pot incloure’s en la dieta de 2 a 4 vegades per setmana, tal com afirma la Fundació Dieta Mediterrània, prioritzant talls magres i utilitzant tècniques culinàries que impliquin l’addició d’una mínima quantitat de greix o sal, tal com recomanen les societats científiques.
  • Tots els productes d’origen animal poden consumir-se amb total seguretat si han estat manipulats i cuinats adequadament.

Què és el coronovirus

  • Per a començar el coronavirus és una família de virus, que es transmet a humans i animals i que pot provocar des del refredat comú fins a malalties més greus com MERS i el SARS.
  • Ara com ara, el coronavirus no  té vacuna i per a evitar el contagi, a través de petites gotes exhalades per nas o boca o bé a través d’objectes que hagin tocat unes altres persones amb coronavirus, és necessari tenir una bona higiene i rentar-se molt sovint les mans.

IMPORTANT

  • El 80% de les personis amb *coronavirus es recuperen sense necessitat de tractament.
  • Les persones amb malalties respiratòries o amb *inmunodefiencias, són les més vulnerables.

 

SÍMPTOMES

  • En cas de febre, tos i dificultat per a respirar, buscar atenció mèdica.

Col·laboradors