La producció càrnia espanyola ocupa el primer lloc de tota la indústria nacional d’aliments i begudes amb un 22,6% de tot el sector alimentari espanyol. Aquesta xifra de negoci suposa el 2,24% del PIB total espanyol, el 15,6% del PIB de la branca industrial i el 4,2% de la facturació total de la indústria espanyola. La producció espanyola de carns és a més un referent internacional per la seva capacitat exportadora.
Segons un article de la plataforma Carne y Salud, durant la crisi sanitària de la COVID-19 hem pogut comprovar, amb més força que mai, el paper essencial que la producció ramadera i la indústria càrnia exerceixen en un país com Espanya. El sector va assumir l’obligació de reforçar la seva producció per proveir la població durant l’estat d’alarma.
![](https://anafric.es/wp-content/uploads/2022/09/cows-1029077_1920-300x225-1.jpg)
![](https://anafric.es/wp-content/uploads/2022/09/sheep-4673941_1920-300x200-1.jpg)
![](https://anafric.es/wp-content/uploads/2022/09/goat-1438254_1920-300x217-1.jpg)
En aquests mesos, la indústria càrnia ha transformat produccions ramaderes per proveir a tots els establiments d’alimentació i carnisseries mostrant el seu compromís amb la societat, complint els màxims estàndards de sostenibilitat, benestar animal i qualitat, així com l’aplicació de totes les mesures sanitàries dictaminades per les autoritats.
El subministrament d’aliments d’origen animal com la carn ha estat clau en el que portem de pandèmia; productes capaços d’aportar els nutrients i proteïnes d’alta qualitat i aminoàcids essencials que el nostre cos necessita. Els productes carnis són essencials per mantenir una dieta variada i equilibrada sempre, però en circumstàncies excepcionals aquestes necessitats es fan encara més evidents. Per tot això, durant l’estat d’alarma a Espanya, el sector ramader i carni van ser declarats serveis essencials.