La producció de la carn de boví a Espanya va créixer un 15% l’any 2024: 4.641 M€

La producción de la carne de vacuno en España creció un 15 % en el año 2024 y alcanzó un total de 4.641 millones de euros, según datos analizados entre el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación y los principales representantes del sector.

 

Reunión ganado vacuno_2

Aquest increment en el valor de la producció té l’origen tant en l’increment del volum (0,6 % respecte del 2023) com en el dels preus. El sector del boví de carn representa el 17% de la producció ramadera a Espanya.A la trobada, presidida per la directora general de Produccions i Mercats Agraris, Elena Busutil, s’ha constatat també un increment del 7 % en el valor de les exportacions, que van assolir els 1.650 milions d’euros.

Entre les dades analitzades, destaca també la tendència a la disminució del cens boví nacional (el -2 % el 2024), tendència que també es produeix als grans productors comunitaris i que ha produït una reducció de la cabana bovina de la Unió Europea en un 2,3 %. Aquest descens és especialment rellevant en algunes de les categories més importants, com les vaques alletants o els vedells, i és responsable principal de l’actual situació de mercat que travessa el sector, caracteritzat per alts preus.

Els preus dels principals productes com dels animals vius continuen amb la tendència alcista dels dos darrers anys, que previsiblement es prolongarà en un escenari marcat per la incertesa, davant d’un context geopolític i climàtic complicat.

La informació actualitzada sobre els darrers indicadors disponibles del sector boví de carn està disponible en aquest enllaç, on es poden consultar els informes setmanals, mensuals o anuals, així com una altra sèrie d’informació i estudis sobre el sector.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

 

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors