La producció de la carn de boví a Espanya va créixer un 15% l’any 2024: 4.641 M€

La producción de la carne de vacuno en España creció un 15 % en el año 2024 y alcanzó un total de 4.641 millones de euros, según datos analizados entre el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación y los principales representantes del sector.

 

Reunión ganado vacuno_2

Aquest increment en el valor de la producció té l’origen tant en l’increment del volum (0,6 % respecte del 2023) com en el dels preus. El sector del boví de carn representa el 17% de la producció ramadera a Espanya.A la trobada, presidida per la directora general de Produccions i Mercats Agraris, Elena Busutil, s’ha constatat també un increment del 7 % en el valor de les exportacions, que van assolir els 1.650 milions d’euros.

Entre les dades analitzades, destaca també la tendència a la disminució del cens boví nacional (el -2 % el 2024), tendència que també es produeix als grans productors comunitaris i que ha produït una reducció de la cabana bovina de la Unió Europea en un 2,3 %. Aquest descens és especialment rellevant en algunes de les categories més importants, com les vaques alletants o els vedells, i és responsable principal de l’actual situació de mercat que travessa el sector, caracteritzat per alts preus.

Els preus dels principals productes com dels animals vius continuen amb la tendència alcista dels dos darrers anys, que previsiblement es prolongarà en un escenari marcat per la incertesa, davant d’un context geopolític i climàtic complicat.

La informació actualitzada sobre els darrers indicadors disponibles del sector boví de carn està disponible en aquest enllaç, on es poden consultar els informes setmanals, mensuals o anuals, així com una altra sèrie d’informació i estudis sobre el sector.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

 

 

 

Col·laboradors