“La ramaderia càrnia és una qüestió dʻEstat”

El divendres 13 de juny s’ha celebrat a Segòvia l’Assemblea Constituent de la Xarxa Ramadero-Càrnica de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), una iniciativa clau que neix per posar al centre de l’agenda política i social el paper essencial del sector ramader-carni en el desenvolupament rural, la sostenibilitat i l’economia.

“La ramaderia càrnia no pot continuar sent tractada com un assumpte tècnic o sectorial. És una qüestió d’Estat”, ha afirmat Luis Martínez-Sicluna, secretari general de la FEMP

Durant la intervenció, Martínez-Sicluna ha subratllat que de l’activitat ramadero-càrnica depenen l’economia de centenars de municipis, l’arrelament de milers de famílies, la gestió del territori, la biodiversitat i la seguretat alimentària. També ha recordat que el sector està en transició, tensionat per noves exigències socials i ambientals, i que en aquest procés és clau la implicació del món local per tal de garantir una transició justa i equilibrada.

La nova xarxa, en què ANAFRIC participa activament a través del Fòrum Ramader-Càrnic, agrupa 4 diputacions i més de 60 municipis, i comptarà amb un Consell de Govern que es designarà properament. Es tracta de la onzena xarxa temàtica impulsada per la FEMP.

En paraules de Carlos García, president de la Xarxa i de la Diputació de Segòvia, “si volem un medi rural fort, necessitem un sector primari fort”. Ha defensat que el sector primari representa el treball digne de moltes persones anònimes que sostenen el camp i la transformació agroalimentària, amb una aportació de més de 700.000 llocs de treball directes, més de 33.000 milions d’euros anuals i un pes del 2,3% al PIB nacional.

Per part seva, Manuel García, president del Fòrum Ramader-Càrnic, ha recordat que la indústria ramadero-càrnica està a l’alçada d’altres sectors estratègics com el de l’automoció, i que la xarxa representa una oportunitat per establir una simbiosi positiva entre municipis i sector.

Des d’ANAFRIC donem suport fermament a aquesta xarxa com a instrument d’escolta activa, de treball conjunt i de defensa del model ramader-carni sostenible, innovador i amb arrels al territori.

                                                 

  També t’interessa:

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors