Segona trobada d’alcaldes i regidors de la Xarxa Municipal Ramader Càrnica

La Xarxa Municipal Ramader-Càrnica ha celebrat a Madrid la segona reunió d’alcaldes i regidors dels seus municipis adherits, a la qual ha acudit un nodrit grup de responsables d’ajuntaments de tot Espanya, incloent-hi municipis ja veterans en aquesta iniciativa, juntament amb altres de més recent incorporació com Almaraz de Duero (Zamora), Aracena (Huelva) o Guijuelo (Salamanca).

 

A la reunió, on ha intervingut Rául Muñíz, president d’Interovic, en nom de les sis interprofessionals, s’han analitzat igualment les prioritats dels sectors ramaders carnis del país, que inclouen aspectes com:

· La defensa i la posada en valor del sector ramader-carni i el seu reconeixement com a sector estratègic per a l’economia. I la feina per aconseguir una fiscalitat adequada.

· El paper en la vertebració del territori per part de les iniciatives empresarials a les zones rurals de tot Espanya.

· El problema del relleu generacional a la ramaderia i el futur de les granges i la producció.

· La defensa i promoció d’una alimentació sense ideologia, especialment en àmbits com l’educatiu, tant a les aules com als menjadors escolars.

· Assegurar laplicació de la normativa sobre ús de termes i denominacions càrnies per a la defensa dels drets del consumidor.

· El reconeixement i posada en valor de les iniciatives que el sector desenvolupa en matèria de benestar animal i de sostenibilitat i energia en transició.

· El paper fonamental de la innovació i transformació digital en el desenvolupament del sector.

La Xarxa Municipal Ramader-Càrnica va néixer amb l’impuls de les sis Organitzacions Interprofessionals, ASICI, AVIANÇA, INTERCUN, INTEROVIC, INTERPORC i PROVACUNO, en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), amb el propòsit de defensar i promoure’ls interessos compartits entre la cadena ramadero-càrnia i les entitats locals on s’assenten les seves activitats.

El maig d’aquest any, la FEMP i les sis Interprofessionals van donar un nou impuls a aquesta col·laboració, amb la signatura d’un nou acord per incloure la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica com una nova xarxa municipalista emmarcada a la FEMP, ia la qual es podran adherir les seves Entitats Locals associades.

La Xarxa ja compta avui dia amb vint-i-vuit municipis de tot Espanya (Galícia, Astúries, Cantàbria, Aragó, Catalunya, Castella-la Manxa, Múrcia, Extremadura, Castella i Lleó i Comunitat Valenciana), i amb una vintena més en procés d’adhesió , buscant sinèrgies per fomentar les condicions que han permès que la cadena de valor ramader-càrnia sigui des de fa temps un dels motors econòmics i socials més importants del país i actuï com un dels agents vertebradors més grans de l’Espanya rural, especialment en aquells municipis de menor grandària, contribuint així a combatre la creixent despoblació en aquests.

Col·laboradors