Mesures per al sector d’explotació i distribució de carn elaborada per Anafric a partir de la Guia de Bones Pràctiques del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme

Des de la Secretaria d’Estat de Comerç s’ha editat una Guia de Bones Pràctiques per donar resposta a les inquietuds i dubtes generats en el sector comercial per a ajudar a adoptar les mesures adequades que garanteixen la seguretat del personal i del client. Aquesta guia es dirigeix a:

  • Establiments comercials detallistes d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat.
  • Establiments farmacèutics, sanitaris, centres o clíniques veterinàries, òptiques i productes ortopèdics.
  • Productes higiènics
  • Premsa i papereria
  • Combustible per a l’automoció
  • Estancs
  • Equips tecnològics i de telecomunicacions
  • Aliments per a animals de companyia
  • Comerç per internet, telefònic o correspondència
  • Tintoreries i bugaderies
  • Exercici professional de l’activitat de perruqueria

Són aquells establiments que romandran oberts segons  el que s’estableix pel Reial decret 463/2020

Pel que fa al sector de la carn en tots els seus amplis aspectes, des d’Anafric hem resumit la Guia en els següents punts:

  • Mantenir les mesures de seguretat i distància establerts per les autoritats sanitàries.
  • Mantenir actualitzat l’inventari de productes per a evitar, en la mesura que sigui possible, el desproveïment.
  • Recaptar informació de proveïdors sobre la seva capacitat de subministrament, ampliant en el seu cas la gamma de productes substitutius d’aquells esgotats o pròxims a fer-ho.
  • Recomanar als clients evitar acaparaments excessius de productes. En cas necessari, limitar el volum màxim a adquirir per client quan s’observa un risc d’esgotament.
  • Assegurar una ràpida reposició de productes  per a evitar traslladar als clients la impressió de risc de desproveïment, incitant així a incrementar el volum de compres preventives.
  • Es recomana que, al llarg de la jornada, preferent a mig dia, es procedeixi a una pausa de l’obertura per a procedir a tasques de manteniment, neteja i reposició. Això a més serviria de recuperació del personal pels sobreesforços realitzats i la tensió soferta en aquesta situació excepcional. Aquests horaris de tancament per neteja hauran de ser coneguts pel consumidor.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors