El Paquito, el tournedó, el xurrasco, el filet de galta, el french rack, el tomahack i el T-bone. Aquests han estat els nous talls que s’han presentat al Saló Gourmets passat de Madrid.
Interovic ha tornat al Saló Gourmets, la Fira d’Alimentació i Begudes de qualitat núm. 1 d’Europa i un dels referents més prestigiosos del món, per presentar els nous talls de xai per posar-los en valor i potenciar-ne el consum.
El Paquito:
És un entrepà de carn de cama de xai que pot anar acompanyat de salsa, combinat amb altres ingredients com vegetals i amb carn feta a poc a poc, sucosa i amb molt de sabor.
Tournedó:
Són rodanxes de cama sense ossos, mantenint el redany del propi xai com a embolcall. Compten amb uns 2 a 3 cm de gruix. És un tall pensat per a amants de la carn “al punt”.
Xurrasc:
És la tradicional tira de carn procedent del pal de les costelles. Ideal per a barbacoes i forn (recomanem, atesa les condicions atmosfèriques, realitzar la barbacoa a casa. També podem cuinar la carn al forn).
Filet de carilló:
Es tracta del coll desossat, obert i marcat. Sorprèn pel seu sabor, tendresa i sucositat. És perfecta per fer-la a la planxa.
French Rack de carilló:
És el costellam amb pals pelats i sense els ossos de l’espina dorsal, és a dir, el medalló del costellam del xai amb l’os net.
Tomahack:
Medalló del llom adherit a la costella llarga. El tall és molt tendre, suau i sucós.
T-bone de xai:
Tall característic pel seu os en forma de “T”, amb carn adherida pels dos costats, cobert per una capa de greix. Tall provinent del llom on acaben les costelles i comença el maluc del xai.