Obert el termini d’inscripció per a la tercera edició de “Corr sense resistències!”. La cursa es realitza en diferents dates durant el mes de novembre!

Aquest novembre, el PRAN porta als carrers la tercera edició de “Corre sense resistències!” amb motiu de la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús dels Antimicrobians. Aquesta iniciativa esportiva dóna continuació a les tasques de conscienciació sobre el problema de la resistència involucrant les universitats espanyoles com a col·lectiu clau per millorar l’ús dels antibiòtics.

 

 

Després de mesos d’organització per part de la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Còrdova, de Múrcia, el País Basc, Salamanca, Sevilla i València, ja està obert el termini d’inscripcions per a les diferents carreres, que aquest any tindran lloc a 7 ciutats .

  • 26 octubre: Múrcia
  • 5 de novembre: Salamanca, Sevilla, València i Vitòria-Gasteiz11 de novembre: Madrid

https://resistenciaantibioticos.es/es/eventos/iii-edicion-carrera-universitaria-corre-sin-resistencias

Val més prevenir

Entre els factors que acceleren el procés de resistència als antibiòtics, no sols destaca el mal ús d’aquests fàrmacs, sinó també les deficiències en matèria de prevenció i control d’infeccions. Tots podem adoptar mesures per reduir l’impacte d’aquest fenomen i limitar-ne la propagació.

Per això, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana:

  • rentar-se les mans amb freqüència
  • practicar una bona higiene dels aliments
  • evitar el contacte directe amb persones malaltes
  • complir puntualment amb el calendari de vacunes

Si ets treballador sanitari o farmacèutic pots contribuir a evitar infeccions:

  • assegurant-te que les mans, els instruments i l’entorn estiguin degudament nets
  • mantenint al dia els calendaris de vacunes dels teus pacients
    en cas de sospita d’infecció bacteriana, realitzant els cultius i els assaigs pertinents
  • receptant i dispensant antibiòtics només quan siguin realment necessaris
  • receptant i dispensant l’antibiòtic indicat, amb la posologia correcta i la durada que correspongui

Si treballes al sector agrícola pots contribuir:

  • vetllant perquè els antibiòtics administrats als animals -inclosos els animals de companyia i els destinats a la producció d’aliments- només s’utilitzin per al tractament de malalties infeccioses i sempre sota supervisió veterinària
  • vacunant els animals amb vista a reduir la necessitat d’antibiòtics i
  • ideant mètodes alternatius per al seu ús en la producció de plantes
    promovent i aplicant bones pràctiques a totes les etapes de la producció i el processament d’aliments, tant d’origen animal com vegetal
  • adoptant sistemes sostenibles amb nivells millorats d’higiene, bioseguretat i maneig dels animals sense estrès
  • aplicant els patrons internacionals per a l’ús responsable dels antibiòtics establerts per l’OIE, la FAO i l’OMS

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors