Per què triar la certificació de benestar animal IAWS?

S’acaba de renovar la certificació de benestar animal IAWS. Es tracta del segell de certificació creat per INTERPORC per avalar les bones pràctiques dutes a terme en matèria de benestar animal, sanitat, bioseguretat, maneig dels animals i traçabilitat, a totes les baules de la cadena de valor del porcí de capa blanca d’Espanya.

Per obtenir el segell IAWS s’han de complir, a més de la normativa legal comunitària de benestar animal, altres requisits més exigents que suposen un plus addicional en matèries relatives a la salut i la sanitat animal, la bioseguretat, l’allotjament dels animals, la seguretat alimentària , la traçabilitat i el medi ambient.

Fa anys que el sector porcí espanyol treballa per ser més sostenible i perquè els animals gaudeixin d’un benestar més gran. Per aquest motiu, ramaders, cooperatives, comerciants i indústries, carnissers… en denitiva, totes les baules de la nostra cadena porcina, reunits a l’Organització Interprofessional del Porcí de capa blanca (INTERPORC), han consensuat i promogut el segell “B+ Compromís Benestar Animal ”

El Reglament tècnic de benestar animal i bioseguretat INTERPORC ANIMAL WALFARE SPAIN vela pel compliment dels cinc principis de benestar animal establerts per l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE):

  • Animals lliures de gana, set i desnutrició
  • Animals lliures de pors i angoixes
  • Animals lliures d’incomoditats físiques o tèrmiques
  • Animals lliures de dolor, lesions o malalties
  • Animals lliures per expressar les pautes pròpies de comportament.

El segell de certificació IAWS permet al consumidor reconèixer que un producte s’ha elaborat amb les màximes garanties en matèria de benestar animal i seguretat alimentària i és la forma més eficaç de transmetre-li el compromís del sector porcí de capa blanca espanyol amb la qualitat.

 

Més informació

 

 

 

 

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors