Producció a la baixa del sector porcino espanyol, segons els EEUU

Les lleis de benestar i els alts costos de producció provocaran que la producció del sector porcí espanyol vagi a la baixa durant el 2023 i el 2023. Així ho destaca el darrer informe del Servei Agrícola Exterior del Departament d’Agricultura dels Estats Units i del qual s’ha fet ressò la publicació The Objective. L?informe assenyala a la baixada de l’exportació a països tercers, en concret a la Xina, les regulacions sobre benestar animal i els alts costos de producció com a principals motius d?aquesta situació.

 

 

Tot i que Espanya seguia sent el 2022 el principal productor i exportador de porc a la Unió Europea, les previsions marquen una caiguda de la població de porcs, encara que el nombre de truges es veurà parcialment compensat per la importació de garrins, especialment de Portugal i Països Baixos .

L’exportació de carn de porc es va contreure un 4,4% en comparació del 2021. El creixement en mercats asiàtics com el Japó, Corea del Sud, les Filipines i Taiwan, entre d’altres, va compensar parcialment el 50% de la reducció de vendes a la Xina» , apunta l’informe.

El decret sobre benestar animal aprovat a Espanya suposa una reestructuració del sector els propers anys que provocarà una caiguda de la producció. La normativa sobre benestar animal europea, per altra banda, suposaria una pèrdua de la producció del sector porcí a Europa de fins al 23%.

Més informació a The Objective.

 

Col·laboradors