Publicat el Reial Decret per millorar el benestar animal dels animals a les granges

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat un reial decret, aprovat recentment al Consell de Ministres, que compila diverses modificacions de normes, ja en vigor, i crea algunes noves eines per tal de millorar el benestar animal a les granges i facilitar els controls oficials que duen a terme les autoritats competents. Aquesta nova norma forma part del paquet legislatiu dacompanyament del Pla Estratègic per a laplicació a Espanya de la PAC i suposa un reforç de la normativa de benestar animal.

 

La normativa preveu:

  • La creació formal de la mesa de coordinació sobre benestar i protecció dels animals.
  • Existència d’un centre nacional de referència per a l’àmbit ramader i aqüícola, per al qual l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària de Catalunya (IRTA) ha estat designat, en consorci amb la Universitat Autònoma de Barcelona, per un període de dos anys.
  • Nous valors quant a la densitat màxima d’animals a les granges i noves condicions respecte de la seva alimentació, aigua, menjadores, condicions ambientals.
  • Es regula sobre la disponibilitat de material manipulable per als animals, per tal de disminuir la necessitat de practicar el tall de cues dels porcs.
  • Obligació de disposar d’un pla de benestar animal a totes les explotacions a partir de certes dimensions.
    El veterinari dexplotació serà lencarregat delaborar aquest pla, adaptat a cada granja.
  • Es modifiquen tots els reials decrets sobre protecció d’animals a les granges (el relatiu a condicions generals i els de cria de vedells, gallines ponedores, porcs i pollastres de carn).

 

REIAL DECRET DISPONIBLE AQUÍ

Col·laboradors