Sector porcí: reducció d’emissions en CO2 i ús d’energies renovables

La reducció d’emissions i la utilització d’energies renovables són dos dels pilars de l’aposta per la sostenibilitat del sector porcí de capa blanca. Així ho ha destacat la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) durant la celebració del dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2, que ha tingut lloc el diumenge 29 de gener.

 

 

El sector està alineat amb els valors i els objectius del Pacte Verd Europeu i s’ha marcat com a objectiu assolir l’impacte climàtic neutre el 2050. Per això, Alberto Herranz, director de la Interprofessional, ha recordat que “tota la cadena porcina està totalment compromesa amb la producció sostenible i la reducció constant d’emissions, i les dades oficials del MITECO (Ministeri de Transició Ecològica) ens avalen”.

En aquest sentit, ha explicat que “el CO2 suposa les tres quartes parts dels gasos dʻefecte hivernacle i, segons lʻInventari dʻEmissions GEI del Ministeri de Transició Ecològica, el sector porcí només genera el 2,64% de les que es produeixen” a Espanya, molt lluny de sectors amb dos dígits com ara el Transport (27%), la Indústria (19%) o l’Electricitat (17%)”.

La disminució de GEHs al sector porcí és una constant. Per exemple, segons les últimes dades disponibles, el 2021 es van reduir un 4,11% per quilo de
carn produït. I en els darrers 15 anys, només en la gestió de fems, han baixat més d’un 40%.

 

Més informació

 

Col·laboradors