En el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, el sector ramader – carni espanyol reivindica el seu lideratge en seguretat i portección del benestar animal

El sector ramader-carni espanyol destaca, amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, que el consum de carn i els productes carnis és totalment segur, i que compleix amb la normativa europea i nacional i assegurar la innocuïtat del producte final i les bones pràctiques al llarg de tota la cadena de producció i comercialització.

En aquest sentit, el sector espanyol opera sota un estricte marc normatiu de sanitat animal, seguretat alimentària i protecció del benestar animal,
assegurant a l’consumidor una producció segura, saludable i de qualitat. A més, cal assenyalar que les granges i les indústries segueixen un model anomenat el Model Europeu de Producció, que busca garantir que els aliments compleixin amb cadascuna de les normes d’higiene i seguretat, a l’igual que els processos d’elaboració, que segueixen les exigències sanitàries, mediambientals i de benestar animal.

De la mateixa manera, donada la importància de el sector a Espanya, no només es compleix amb tots els requisits fixats per la Unió Europea, sinó que addicionalment, compta amb una normativa encara més estricta per a la criança i la cura d’animals. Per això, es reconeix internacionalment que els estàndards de qualitat i seguretat alimentària de la producció càrnia espanyola estan entre els més exigents de l’món i ofereixen la total garantia que els productes carnis espanyols que arriben a qualsevol taula de l’món són segurs i de qualitat.

De la mateixa manera, donada la importància de el sector a Espanya, no només es compleix amb tots els requisits fixats per la Unió Europea, sinó que addicionalment, compta amb una normativa encara més estricta per a la criança i la cura d’animals.

 

Traçabilitat per controlar els processos: des del camp a la taula

De fet, al nostre país s’aplica des de 2005 un rigorós sistema de traçabilitat que permet seguir i controlar tot el procés d’un producte carni des del camp fins a la taula, així com la completa legislació comunitària que regula exhaustivament els requisits higiènic-sanitaris dels productes alimentaris.

Els controls oficials per part de les autoritats sanitàries, l’aplicació de sistemes d’autocontrol i anàlisi de punts crítics en les empreses i la certificació externa per part d’entitats independents i acreditades, se sumen a la inversió per integrar els avenços i coneixements científics en matèria de seguretat microbiològica, higiene, traçabilitat i control en la producció i elaboració de carns i derivats.

I tot això amb l’objectiu d’aconseguir un elevat nivell de protecció dels consumidors, assegurant la innocuïtat alimentària i el gaudi d’aquests productes amb totes les garanties de qualitat i seguretat. Un objectiu que està completament alineat amb la celebració d’aquest Dia Mundial declarat per l’ONU el 2019.

Col·laboradors